Keratív Karácsony
 
 
Kreatív Karácsony



 
Halászlé

Hozzávalók:
  • 35 dkg ponty
  • 35 dkg harcsa
  • 30 dkg kecsege színhús
  • 30 dkg süllő
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 2 dkg pirospaprika
  • só.

Elkészítés:
Jobb, ha a halászlét egészen friss halakból készítjük, de nem feltétlenül szükséges. Lényeges viszont, hogy többféle halból főzzük, mert a különböző halak íze adja meg a halászlé igazi zamatát. A halakat megtisztítjuk, 5-6 dkg-os darabokra vágjuk és besózzuk. A halak fejét, gerincét és az uszonyokat külön lábasban főzzük karikára vágott vöröshagymával. Ha a víz forrni kezd, meghintjük édes- és erős paprikával, sóval, és közepes forrással kb. 60 percig főzzük. Utána ezt a levet átszűrjük, és ráöntjük a besózott halakra. Hozzátesszük a halikrát, illetve haltejet, a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot, ill. a lecsót, és 20 perc alatt készre főzzük. A halászlét főzés közben nem szabad keverni, csak rázogatni. Tálaláskor utánízesítjük, karikákra vágott zöldpaprikát tehetünk a tetejére. Jó halászlé főzhető tisztán pontyból is.  Akkor jó a halászlé, ha az edényből felszálló gőztől kezünk összetapad.

 

 

Halászlé

Főoldal || Felhasználási Feltételek, Adatvédelem || Cikk beküldése || Kapcsolat

 

Bookmark and Share

Karácsonyi készülődés:
-Adventi koszorú
-Ajándék és dekorációs ötletek képekben
-Ajtódísz
-Ajtódísz (kopogtató)
-Angyalkás kopogtató
-Apró ötletek
-Elegáns gömbök
-Fenyőfadíszítés spirálisan
-Gyertyaöntés házilag
-Gyöngyfűzés
-Illatok
-Karácsonyfadísz apró üveggolyókkal.
-Karácsonyfadísz aszalt gyümölcsből
-Karácsonyi ablakdísz
- Karácsonyi asztalközép
-Karácsonyi hangulat
-Karácsonyi készülődés
- Karácsonyi készülődés - Dorisita tanácsai
-Karácsonyi kenderkoszorú
- Karácsonyi kiscsillag
-Karácsonyi üdvözlőlapok
- Saját készítésű ajándékok Karácsonyra
-Saját készítésű hógömb
-Saját készítésű képeslap
-Ünnepi asztaldísz
-Ünnepi terítő
-Üveg-, porcelán- és textilfestés
-Visszaváltható karácsonyfa

Ajándékötletek:
-Ajándék és dekorációs ötletek kpekben
-Ajándékok sajátkezűleg makraméval
-Készítsünk fürdősót!
-Gyertyaöntés házilag
-Kreatív csomagolás
-Üveg-, porcelán- és textilfestés

Receptek:
-Csokoládérolád
-Diós és mákos bejgli
-Diótorta
-Ezerjó (mézes finomság)
-Gesztenyével töltött pulykamell
-Halászlé
-Havas fenyők
-Karácsonyfadísz
-Mézeskalács figurák
- Ropogós csokis-mézes praliné karácsonyra
-Székely káposzta
- Vajkaramellás szaloncukor házilag
-Vaníliakifli (Vaníliás kifli)
-Zöld fenyő

Italok:
-Iced Mocha
-Milk Punch
-Narancs flip
-Nuked Hot Chocolate

Ajánló:
-Nem való a kutya a karácsonyfa alá!