Keratív Karácsony
 
 
Kreatív Karácsony



 
Zöld fenyő

        Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum vagy rumaroma
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • néhány csepp zöld és piros ételfesték
  • 10 dkg marcipánmassza.
 

Előkészítés:
A lisztet gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral, a rummal vagy rumaromával, a fahéjjal, a citrom levével és héjával. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk és legalább fél órára betesszük a hűtőbe.

Elkészítés:
Papírból 4 ágú csillag alakú sablonokat készítünk. Szükségünk van: 1 db 20 cm (az egyik csúcstól átlósan a másik csúcsig), 1 db 16 cm, 1 db 12 cm, 1 db 8 cm és 1 db 4 cm nagy sablonra. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit. A tésztát kb. 6-8 mm vastagra kinyújtjuk, a sablonok segítségével mindegyik méretből 2-2 db csillagot vágunk ki. A maradék tésztát még vékonyabbá nyújtjuk, és kiszaggatunk 9 db 5 cm átmérőjű kört. A csúcsnak egy kis csillagalakot szaggatunk ki.
Egymás után a csillagokat és a köröket a sütőben néhány perc alatt világosbarnára sütjük.
Óvatosan leválasztjuk a papírról és hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét elkeverjük a porcukorral, azaz sűrű cukormázat készítünk.
A máz egyharmadát félretesszük, a maradékot zöld ételfestékkel beszínezzük. A csillagokat bekenjük a zöld mázzal, és hagyjuk megszáradni. A két legnagyobb csillagot kissé elfordítva összeragasztjuk a maradék fehér mázzal úgy, hogy közéjük egy tésztakört - mint a fa törzse - teszünk. Folytatjuk a kisebb csillagokkal, és minden szint közé 1-1 tésztakört ragasztunk. A fa tetejére állítva ragasztjuk a kiscsillagot. A maradék fehér mázzal megdíszítjük a faágakat úgy, mintha havasak lennének, illetve jégcsap csüngene rajtuk.
A marcipánmassza kétharmadát pirosra színezzük, és kis gyertyákat formázunk belőle. A maradék fehér marcipánból elkészítjük a "lángokat". A gyertyákat a faágak végére ültetjük.


Főoldal || Felhasználási Feltételek, Adatvédelem || Cikk beküldése || Kapcsolat

 

Bookmark and Share

Karácsonyi készülődés:
-Adventi koszorú
-Ajándék és dekorációs ötletek képekben
-Ajtódísz
-Ajtódísz (kopogtató)
-Angyalkás kopogtató
-Apró ötletek
-Elegáns gömbök
-Fenyőfadíszítés spirálisan
-Gyertyaöntés házilag
-Gyöngyfűzés
-Illatok
-Karácsonyfadísz apró üveggolyókkal.
-Karácsonyfadísz aszalt gyümölcsből
-Karácsonyi ablakdísz
- Karácsonyi asztalközép
-Karácsonyi hangulat
-Karácsonyi készülődés
- Karácsonyi készülődés - Dorisita tanácsai
-Karácsonyi kenderkoszorú
- Karácsonyi kiscsillag
-Karácsonyi üdvözlőlapok
- Saját készítésű ajándékok Karácsonyra
-Saját készítésű hógömb
-Saját készítésű képeslap
-Ünnepi asztaldísz
-Ünnepi terítő
-Üveg-, porcelán- és textilfestés
-Visszaváltható karácsonyfa

Ajándékötletek:
-Ajándék és dekorációs ötletek kpekben
-Ajándékok sajátkezűleg makraméval
-Készítsünk fürdősót!
-Gyertyaöntés házilag
-Kreatív csomagolás
-Üveg-, porcelán- és textilfestés

Receptek:
-Csokoládérolád
-Diós és mákos bejgli
-Diótorta
-Ezerjó (mézes finomság)
-Gesztenyével töltött pulykamell
-Halászlé
-Havas fenyők
-Karácsonyfadísz
-Mézeskalács figurák
- Ropogós csokis-mézes praliné karácsonyra
-Székely káposzta
- Vajkaramellás szaloncukor házilag
-Vaníliakifli (Vaníliás kifli)
-Zöld fenyő

Italok:
-Iced Mocha
-Milk Punch
-Narancs flip
-Nuked Hot Chocolate

Ajánló:
-Nem való a kutya a karácsonyfa alá!